2011-11-22

Badhuset

Sitter och njuter av att barnen har skoj med pappa på badhuset rutchkanan var nog roligast

Det går framåt.. :)

Det går bättre och bättre för varje dag som går har nu gått en vecka sen operationen sjukt vad tiden går fort, en vecka kvar sen är sjukskrivningsperioden över och jag återgår till vardagen.
För dom som nu kanske blir nyfiken och undrar vad jag har gjort så har jag tre hål på magen, har gjort en titthålsoperation där man bekräftat vad man trott varit en sjukdom som kallas ENDOMETRIOS.
Endometrios är slemmhinnor som vi bildar i livmodern endel kommer ut blödande en ggn i månaden ( lingonveckan ) jag har hinnor som också vandrar ut i buken och som sätter sig fast på bukhinnann eller på organ i buken, vilket gör att jag har ont mest hela tiden men ibland så ont att jag måste uppsöka vård.
De ggr jag har uppsökt sjukhus eller privatvård har man också upptäckt cystor vid äggstockarna och MYOMER ( muskelcystor ) i livmodern, jag har som en läkare sa `livliga äggstockar´.
Har man endometrios kan det vara svårt att bli gravid, är därför oerhört tacksam för att jag kunnat få två friska glada underbara pojkar Liam och Cliff.
Under operationen var jag sövd faktiskt ganska skönt hade gruvat mig lite faktiskt men det gick bra, hon skalade bort hinnor som satt fast på den främre bukväggen fanns även hinnor som satt längre bak väldigt nära urinblåsan och dom kunde hon inte göra något åt med tanke på riskerna för att skada urinblåsan och med risk för stora blödningar så dom får jag leva med resten av mitt liv.
Jag kommer nu att få äta tabletter som tar bort mensen helt för att jag inte skall bilda mer slemhinnor som vandrar ut i buken.
Denna sjukdom och medicinering kommer jag få leva med ända fram till klimakteriet så det är några år kvar, får se kanske vid 35-40 år åldern om det då kan vara aktuellt med en ny operation där jag tar bort hela paketet vilket man nu inte gör eftersom jag är så ung.

Skönt ändå att äntligen få veta vad som har varit ett problem under en väldigt lång tid...